Gevelisolatie

JE BUITENGEVEL LATEN ISOLEREN EN BEKLEDEN DOOR EEN AANNEMER

MET DE CAPATECT-SYSTEMEN VAN CAPAROL

Je buitengevel laten isoleren en bekleden met een pro isolatieplaten en sierpleister is uiterst doeltreffend. Als aannemer helpen wij je hier graag bij.

In tegenstelling tot spouwmuurisolatie laat buitengevelisolatie het wél toe om gericht te werken met verschillende isolatiediktes en isolatiewaardes voor een optimaal resultaat. Daarom werkt FFW Design als bouwbedrijf al jaren samen met Caparol. Zij ontwikkelen al jaren thermische gevelisolatie voor elk budget en elke situatie. Ontdek Comfort, het meest gebruikte Capatect-systeem: de oplossing die bij jouw buitengevel past. Of het nu gaat om een nieuwbouw of renovatie, FFW Design is de geschikte aannemer voor jouw project.

Subsidie isolatie – Voor de Vlaamse regering is het een topprioriteit om alle woningen in Vlaanderen energiezuinig te maken. Daardoor zijn er heel wat isolatie subsidies en premies beschikbaar voor renovaties van bestaande woningen. Steek je licht op bij je gemeente en je netbeheerder voor jouw subsidie op isolatie.

HEB IK RECHT OP SUBSIDIE VOOR ISOLATIE?

SUBSIDIE ISOLATIE VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN

Thermische gevelisolatie nieuwbouw

Voor een energiezuinige nieuwbouw heb je een duurzaam thermisch gevelisolatiesysteem nodig. Daarin is Capatect de meest verantwoorde keuze. Als bouwbedrijf werken wij met de systemen van Caparol, die een maximaal rendement halen. Met Capatect wordt je huis geïsoleerd én naar jouw smaak afgewerkt.

Thermische gevelisolatie renovatie

Bij de gevelisolatie van een bestaande woning lijken de opties beperkt. Als aannemer merken we echter dat Capatect bijna evenveel mogelijkheden biedt bij een renovatie als bij nieuwbouw. Door de muren van een bestaande woning aan de buitenzijde te isoleren met Capatect, wordt je woning energiezuinig en blijft de binnenruimte optimaal benut.

Aangenaam binnen

✓ Koel in de zomer
✓ Warm in de winter

Naar jouw smaak

✓ Verschillende kleuren
✓ Veel afwerkingsmogelijkheden

Optimale renovatie

✓ Energiebesparend
✓ Waardestijging woonst

WAAROM WERKT ISOLEREN LANGS BUITEN?

BETER DAN SPOUWMUURISOLATIE?

Isoleren langs buiten met Capatect verhoogt je wooncomfort. Het vermindert je energieverbruik en houdt de temperatuur in je woning aangenaam tijdens elk seizoen. In de winter verlies je minder warmte en in de zomer blijft het lekker koel. Da’s goed voor het milieu en je portemonnee.

In vergelijking met spouwmuurisolatie stijgen woningen die langs buiten geïsoleerd zijn meer in waarde door de mooie afwerking. En ook de subsidie op isolatie is erg voordelig bij gevelbezetting. Vraag bij je netbeheerder en gemeente na welke premies en subsidies er zijn en op welke vergoeding jij kunt rekenen.

Bij een kleine spouwbreedte heb je niet veel ruimte voor isolatiemateriaal. Het is dus moeilijker om een merkbare thermische verbetering te bekomen. Daarnaast komt spouwvervuiling veel vaker voor bij kleine spouwbreedtes. Die spouwvervuiling is nefast voor de spouwmuurisolatie want mortelresten en puin zorgen ervoor dat de spouwvulling ongelijkmatig verdeeld wordt met koudebruggen en vochtdoorslag tot gevolg. Als aannemers geven wij ook hier het gepaste advies.

Ook na het vullen van de spouwmuur blijven koudebruggen bestaan en doen ze heel wat afbreuk aan de voordelen van een geïsoleerde woning.

Daardoor kan de gevelsteen niet voldoende drogen waardoor de bepleistering of verflaag kan loskomen of waardoor er vorstschade aan het metselwerk ontstaat.

Dit geeft gemakkelijk vochtdoorslag tot in de binnenmuur en resulteert bij vriestemperaturen in nog meer vorstschade aan de gevelsteen.

Dit geeft vochtdoorslag tot in de binnenmuur waardoor je bij vriestemperaturen met vorstschade te maken krijgt.

Dit geeft vochtdoorslag tot in de binnenmuur en resulteert bij vriestemperaturen ook weer in vorstschade.

WANNEER IS LANGS BUITEN ISOLEREN EEN GOEDE KEUZE?

HET IS EEN BETERE KEUZE ALS

Contacteer ons